Bedrijfsnieuws

BAM past heien aan in verband met overlast bij buren

Door te grote overlast zijn de heiwerkzaamheden voor het nieuwe schoolgebouw van ROC Aventus aan de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn de afgelopen week twee keer stilgelegd. De aangrenzende woonhuizen zouden anders teveel schade oplopen.

De uitvoerder van het project, BAM, heeft daarom besloten om bij twintig palen het heien achterwege te laten en over te gaan op boren. Het gaat om de plekken die het dichtst bij de woonhuizen aan de 2e Wormenseweg liggen. In eerste instantie was gekozen om alle 1040 palen de grond in te boren, wat de geluidsoverlast flink beperkt. Wegens de hogere kosten daarvan, is uiteindelijk gekozen voor het goedkopere heien.

Meetkastjes
Om de overlast tijdens bouwwerkzaamheden te controleren, zijn er meetkastjes bij woningen aan de 2e Wormenseweg geplaatst. Bij het bereiken van een limiet voor wat betreft de trilling, gaan er zwaailichten aan op de schuren. Het alarm ging tweemaal af bij het plaatsen van een damwand en het heien nabij de woningen. Naar verwachting zal het heien over vier weken zijn beëindigd.

Op schema
De bouw ligt verder op schema. Het aanbrengen van palen is nodig, omdat een veenlaag onvoldoende steun geeft aan de fundering van het toekomstig grootste gebouw van Apeldoorn. De school moet in 2007 klaar zijn.
Build for Life