Algemeen

BAM in gesprek over verkoop belang Ballast Ham

BAM is in gesprek met investeringsmaatschappij CVC Capital Partners, baggeraar Van Oord AZC en een Angelsaksische partij over de verkoop van een belang in Ballast Ham Dredging, meldt De Telegraaf woensdag.

Functionarissen van CVC Capital bevestigen tegenover de krant dat onderhandelingen hierover met BAM aan de gang zijn. Volgens doorgaans goed ingelichte bronnen zou CVC optrekken met baggerconcern Van Oord ACZ en een Angelsaksische participatiemaatschappij, aldus De Telegraaf.

Bestuursvoorzitter Wim van Vonno van BAM zegt met drie serieuze partijen aan tafel te zitten voor de verkoop van het baggerbedrijf. "Het zijn intensieve gesprekken die gaan over geld en andere voorwaarden. De onderhandelingen vorderen."

Namen wil hij in dit stadium niet prijsgeven. Wel verwacht hij dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) de transactie zal bestuderen. Van Oord zou, bij zijn pogingen een belang te verwerven in Ballast Ham, worden bijgestaan door investeerder NPM Capital, die een belang in Van Oord heeft van 24%. NPM Capital, een volle dochter van bedrijvenconglomeraat SHV, richt zich voor een belangrijk deel op het verschaffen van groeikapitaal aan familiebedrijven.

Ballast Ham staat (gedeeltelijk) in de etalage. Moederconcern Bam Groep leende vorig jaar 750 miljoen euro voor de overname van Hollandsche Beton Groep. Met behulp van een aandelenemissie, een achtergestelde lening en de verwachte kasstroom over dit jaar, resteert momenteel nog een bedrag van 300 miljoen euro. Dat hoopt de bouwer met de verkoop van (een belang in) de baggerdochter bij elkaar te krijgen.

Analisten schatten de totale waarde van Ballast Ham Dredging volgens Dow Jones Nieuwsdienst op 400 tot 450 miljoen euro.
Build for Life