Bedrijfsnieuws

BAM in de race voor contract ministerie van Financien

Bouwbedrijf BAM is in de race voor het contract voor de renovatie en exploitatie van de hoofdzetel van het ministerie van Financien.

Dat blijkt uit een persbericht van het ministerie. Naast BAM maakt ook Combinatie Safire ( ABN AMRO , BURGERS ERGON, GTI , ISS Nederland en Strukton Groep) kans op de opdracht. Twee andere partijen zijn afgevallen. De onderhandelingen beginnen eind augustus en in het voorjaar van 2006 vindt de gunning van het contract plaats. Het project wordt via publiek-private samenwerking (PPS) uitgevoerd.

De renovatie van het ministerie van Financien is het eerste project in Nederland waarbij een rijksgebouw in de vorm van publiek-private samenwerking (PPS) wordt aanbesteed. Gekozen is voor een contractvorm waar alle schakels, van ontwerp, bouw, financiering, onderhoud tot en met facilitaire diensten in een geintegreerd contract worden aanbesteed. De Rijksgebouwendienst is de aanbestedende dienst. Het contract loopt tot en met 25 jaar na oplevering van de renovatie. De oplevering van de renovatie is voorzien in de zomer van 2008.
Build for Life