Bedrijfsnieuws

BAM Nuttall loopt Britse opdracht van 350 miljoen euro mis

BAM Nuttall, de Britse civieltechnische dochter van Koninklijke BAM, loopt wegens een gebrek aan concurrentie een spoorwegopdracht ter waarde van 350 miljoen euro mis. De tender is ingetrokken door de aanbesteder, de Schotse transportautoriteit Transport Scotland.

Dit gebeurde nadat twee consortia met Britse aannemers als Sir Robert McAlpine en Carillion zich hadden teruggetrokken. Transport Scotland is al lange tijd bezig om kandidaten te selecteren voor de aanleg van een spoorlijn van 48 kilometer van Edinburgh naar Tweedbank. Een deel van Schotland krijgt met deze lijn voor het eerst in 40 jaar weer een spoorwegverbinding. Gedurende het tenderproces trok echter de ene na de andere kandidaat zich terug, totdat alleen BAM Nuttall nog overbleef. Transport Scotland wil echter niet met maar één kandidaat onderhandelen.

Het project zal nu in een later stadium worden aanbesteed door Network Rail. De nationale railinfrastructuurbeheerder werkt met een uitgebreidere shortlist aan kandidaten. `Ondanks eerder enthousiasme bij de bieders is het teleurstellend dat consortia zich vanwege hun eigen commerciële overwegingen hebben teruggetrokken`, zegt de Schotse minister voor transport Keith Brown.

Gebaseerd op: Cobouw
Build for Life