Algemeen

Automatisering rukt op in de meubelbranche

De wonenbranche wordt verrijkt met intelligente softwaretoepassingen. Trilogic heeft vorig jaar enkele zaken gewijzigd in zijn pakket `Interieur Business Management System`(IBMS). Het is nu ook mogelijk om via Microsoft Word een catalogus te maken en klantspecifieke kortingsafspraken uit te voeren.

JBS Multimedia heeft de inkoopadministratie van het pakket Phydis gekoppeld aan de pakketten AccountView, Multivers en Exact. Daardoor zal de foutenmarge afnemen en neemt de tijdsbesparing toe. Sinds kort heeft JBS Samsung-beeldschermen met ingebouwde pc opgenomen in het assortiment. De schermen kunnen voor narrowcasting worden ingezet, zodat bijvoorbeeld acties of speciale producten onder de aandacht worden gebracht. Circa 75% van de aankoopbeslissingen vindt plaats op de winkelvloer. Phydis is sinds juni 2010 gekoppeld aan Logifurn, een digitale marktplaats voor detaillisten, leveranciers en tussenpersonen in de branche.

Gijs Hoff, directeur van Logifurn, verklaart dat de online bestelfunctionaliteit eenvoudiger is gemaakt. Tevens is het voor winkeliers mogelijk om elektronische facturen op te vragen. Logifurn is een initiatief van branchevereniging CBW-MITEX.

Gebaseerd op: ons Huis
Build for Life