Architectuur

Atelier Bow-Wow brengt Oosters tintje naar Genk

Na het succes van de lezing door Michael Braungart, lijkt ook de lezing van het Japanse Atelier Bow-Wow een schot in de roos te worden. Op uitnodiging van Architectuuwijzer en C-mine Cultuurcentrum zal professor Momoyo Kaijima woensdag 12 oktober de bezoekers een tipje van de sluier over de aanpak en projecten van hun architectenbureau oplichten.

Atelier Bow-Wow werd in 1992 opgericht door Yoshiharu Tsukamoto en Momoyo Kajima. Hierbij kozen ze Tokyo als thuishaven. Yoshiharu Tsukamoto (°1965) studeerde architectuur aan The Tokyo Institute of Technology. Hij vervolgde zijn studies in Parijs en in 1994 werd hij ‘Doctor of Engineering’ aan The Tokyo Institute of Technology. In dit instituut ging hij ook lesgeven, net zoals Harvard GSD en The University of California (Los Angeles).

Momoyo Kajima (°1969) studeerde aan de Japan Women’s University, waarna ze haar studies verderzette aan The Tokyo Institute of Technology. Ook was ze gaststudente aan de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich (ETHZ). Net zoals Yoshiharo Tsukamoto ging ook zij lesgeven. Ze gaf o.a. les aan The University of Tsukuba, Harvard GSD en de ETHZ.

Lees verder op Architectura.be