Bedrijfsnieuws

Asphaltico op het goede spoor met waterdichting project Diabolo

Asphaltco, specialist in waterdichtingen voor moeilijke toepassingen in de burgerlijke bouwkunde, stapt aan boord van project DIABOLO, de noordelijke spoorontsluiting van de luchthaven van Zaventem. Dit project voorziet een nieuwe spoorwegverbinding tussen de nationale luchthaven en Brussel en Antwerpen. Asphaltco plaatst hiervoor 36.000m² Polyrail, een specifiek voor burgerlijke bouwkunde ontworpen bitumineus membraan, met daarbovenop een beschermlaag in gietasfalt en 20.000m² Flexigum, een SBS (Styrene-Butadiene-Styrene) gemodificeerd bitumineus membraan voor meer elasticiteit, teneinde de ondergrondse spoorwegtunnel duurzaam waterdicht te maken.

Project DIABOLO bestaat in het boren van een spoorwegtunnel vanaf Brussel Nationaal Luchthaven via de Haachtsesteenweg en de Luchthavenlaan. Deze sluit in de middenberm van de E19 aan op de nieuw aan te leggen spoorlijn 25N, zowel in de richting van Brussel als in de richting van Antwerpen. Dankzij dit bekroonde project van Infrabel, sluit het ondergrondse station in de luchthaven rechtstreeks aan op de grote assen van het Belgische spoorwegnet en diverse Europese steden (Amsterdam, Parijs en Frankfurt). De oplevering is voorzien in 2012. DIABOLO werd in 2008 bekroond met de prestigieuze ‘Transport Deal of the Year’ award van het financieel tijdschrift PFI Magazine voor de PPS-structuur die het project financiert.

Asphaltco is een dochteronderneming van het Antwerpse ATAB nv, fabrikant van dakdichtingsmembranen, PIR-isolatiematerialen, waterdichtingsproducten en solar systemen.
Build for Life