Arup adviseert Museum De Lakenhal

  NL   23 januari 2014 Bron: Arup
Arup is aangesteld als adviseur voor de renovatie en uitbreiding van Museum De Lakenhal in Leiden. Om de positie van toonaangevend kunstmuseum te kunnen behouden, zijn renovatie en uitbreiding noodzakelijk. De grandeur van de monumentale 'Laecken-Halle' uit 1641 wordt in oude staat hersteld. Met het realiseren van alle plannen stelt het Museum De Lakenhal zich in staat om verder te kunnen ontwikkelen en jaarlijks 70.000 bezoekers te ontvangen.

Arup is verantwoordelijk voor het installatieontwerp, brandveiligheid en beveiliging, en werkt nauw samen met architectenbureau HappelCornelisseVerhoeven en restauratiearchitect Julian Harrap (London) om een eigentijds en laagdrempelig kwaliteitsmuseum af te leveren, dat sterk geworteld is in de Leidse geschiedenis.

Met het winnen van de opdracht voor De Lakenhal laat Arup wederom zien een solide partij te zijn op het gebied van museum-engineering en -ontwerp. Het Stedelijk Museum, het Rijksmuseum, het Mauritshuis (dat dit jaar heropend wordt) en Museum Voorlinden in Wassenaar gingen De Lakenhal reeds voor.

Naast oude meesters als Rembrandt van Rijn en Jan Steen, biedt het museum ook plaats aan moderne kunstenaars als Theo van Doesburg, Jan Wolkers en Erwin Olaf. De nieuwe tentoonstellingsvleugel zal onder andere ruimte bieden aan tijdelijke tentoonstellingen van (inter)nationaal belang.

Leiden is de vierde cultuurstad van Nederland en wil blijvend investeren in de cultuursector, om de stad aantrekkelijk te houden voor bezoekers en bewoners. De realisatie van de plannen staat gepland in de periode 2015-2017.

Museum De Lakenhal

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo