Verbouwen

Arendonkse Artiest Eltipo steekt leegstaand pand Keukenlust in een nieuw jasje

Arendonkse Artiest Eltipo steekt leegstaand pand Keukenlust in een nieuw jasje
Keukenlust, een naam die klinkt als een klok in Arendonk en omstreken sloot begin vorig jaar, na 70 jaar de deuren. Vandaag, pakweg anderhalf jaar later wordt de volledig gevel (bijna 480m²) onder handen genomen door de Arendonkse Grafische Artiest Eltipo. Hij brengt er een ode aan zowel Keukenlust als het oude Arendonkse Dialect.

‘Alleman kent de Keu’elust’

Keukenlust, een winkel die 70 jaar lang Arendonk en omstreken voorzag van al het nodige keukengerief, staat vandaag de dag reeds anderhalf jaar leeg. Af en toe was er wel eens wat beweging te zien. Zo gebruikte het lokale brandweerkorps het pand om oefeningen in te doen en diende maakte de Arendonkse Academie gunstig gebruik van de beschikbare lege ruimte tijdens hun jaarlijkse tentoonstelling. Het blijft een op en top Arendonks verhaal.

Een nieuwe functie

Dat juist het Arendonkse B&R Bouwgroep met het perceel waarop de winkel gevestigd is aan de slag gaat past dus perfect in het plaatjes. Maandenlang wordt er reeds gespeculeerd naar wat er exact van gaat worden, maar op details met betrekking tot het project is het nog wachten tot alle vergunningen in orde zijn. In de loop van augustus kan hier pas meer over verteld worden.

Marijn Buijs (Verantwoordelijke Communicatie & Marketing B&R Bouwgroep): “Voor details over het project is het nog te vroeg, we kunnen al wel verklappen dat de naam van het toekomstige project verscholen zal zitten in de muurschildering en dat het om een residentieel project gaat. Dus geen serviceflats zoals door buurtbewoners al eens verkeerdelijk beweerd werd.”

Arendonkse Artiest Eltipo steekt leegstaand pand Keukenlust in een nieuw jasje

Arendonkse ode aan Keukenlust van de hand van Eltipo

Om het pand deze zomer nog een kleurrijke invulling te gaf B&R Bouwgroep het meer dan 450 m² grote blanco canvas aan Eltipo, een Arendonkse Grafische Artiest. Hij zal de gevel voorzien van tal van keuken gerelateerde termen geschreven in het oude Arendonkse dialect. Aandachtige lezers herkennen reeds een “Zjat” (koffietas), “Teffeljen” (tafeltje) en de Arendonkse zegswijze: “Wa goade vjèreg moake” (Wat ga je klaarmaken) op de gevel die bijna voor de helft geschilderd is. Eltipo is sinds maandag bezig met zijn huzarenstuk en hoopt volgende week zondag, een kleine 500 spuitbussen later, af te sluiten met zijn eigen typische Eltipo handtekening.

Eltipo: Nooit eerder kreeg ik zo’n groot wit canvas. Ik vind het dan ook geweldig om hier in mijn eigen Arendonk zo’n unieke muurschildering te kunnen maken. Het belooft alvast een eye-catcher te worden die hopelijk veel kijklustigen zal lokken.