Architectuur

Architectuur rondleidingen in Hilversum

Tot en met april volgend jaar zijn er architectuur rondleidingen in Hilversum Voor geïnteresseerden een uitstekende manier om kennis te maken met de Hilversumse bouwkundige hoogstandjes.

Het programma bevat ondermeer: rondleidingen door het raadhuis, scholen en de Stadsschouwburg Utrecht, allen van Dudok. Maar ook Zonnestraal van Jan Duiker, het Commissariaat voor de Media van Koen van Velsen en het kantoorgebouw van Richard Meier staan op het programma.

De ontwikkeling van Hilversum is na de aanleg van de spoorlijn in 1874 in een stroomversnelling geraakt. Veel rijke inwoners uit onder meer Amsterdam trekken naar Hilversum om daar een huis te laten bouwen of een huis te kopen van een ontwikkelmaatschappij. Zo ontstaan de villawijken met een grote rijkdom aan architectuur. De architect W.M. Dudok is gedurende een lange periode achtereenvolgens directeur Publiek Werken en gemeentearchitect in Hilversum en kan zo een groot stempel drukken op de stedenbouwkundige ontwikkeling met (volks)woningbouw, scholen, badhuizen bibliotheek en natuurlijk zijn bijzondere Raadhuis.

De rondleidingen in Hilversum vinden allemaal plaats op zondag. Het programma is zo opgesteld dat bezoekers iedere zondag twee of zelfs drie rondleidingen na elkaar kunt volgen. De rondleidingen beginnen om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur en kosten 5 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen en studenten. Voor meer informatie en voor aanmelding (reserveren is noodzakelijk!) kunt u contact opnemen met Museum Hilversum.
Voor meer informatie: www.gooismuseum.nl