Verbouwen

Architecten runnen tijdelijk hotel Delfshaven

In Rotterdam runnen een aantal jonge architecten voor vijf dagen een eigen eenkamerhotel. Met het project, dat vanavond van start gaat, wil het Ontwikkelcollectief het ondernemerschap van architecten stimuleren.

Hotel The Neston is een leegstaand klushuis in Delfshaven dat voor dit evenement getransformeerd is tot eenkamerhotel. De inrichting bestaat uit meubels die gemaakt zijn van gebruikte materialen. De gasten van het hotel krijgen een arrangement dat bestaat uit een ontbijt van de buurtbakker, een hammambehandeling en een diner in een organisch restaurant.

“We willen met het initiatief laten zien dat architecten in crisistijd toch mooie projecten van de grond kunnen krijgen”, vertelt het Ontwikkelcollectief op hun weblog. “De stadsontwikkeling van nu is gebaat bij fris ondernemerschap: doe wat je zegt. Dit gebeurt nu mondjesmaat door een kleine groep. Het doel voor de komende jaren moet zijn om dit ondernemerschap verder te prikkelen, toe te juichen en vooral ook zélf het heft in handen te nemen.”

Lees verder op Architectenweb.nl