Architectuur

Architect Andrea Deplazes geeft lezing in Paleis Schone Kunsten

Zwitserse architect Andrea Deplazes geeft op maandag 5 december om 20u een lezing in de Henry Le Boeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten. Andrea Deplazes is de auteur van de bouwbijbel “Constructing Architecture: Materials, Processes, Structures”.
Deplazes studeerde architectuur aan de ETH in Zürich en startte in 1988 samen met Valentin Bearth het architectenbureau Bearth & Deplazes Architekten AG. In datzelfde jaar werd Deplazes docent aan de Hogeschool voor Techniek en Wetenschap (HTW) in Chur. Deplazes is lid van de Zwitserse Ingenieurs- en architecten vereniging (SIA) en werd later ook lid van de Bond Zwitserse Architecten (BSA). Nadat hij in 1997 zijn tewerkstelling aan de HTW opgaf, werd Deplazes professor architectuur en contructie aan de ETH, waar hij van 2005 tot 2007 ook voorzitter van het department architectuur was.

Tegenwoordig woont en werkt Andrea Deplazes zowel in Zürich als in Chur. Het team Deplazes en Bearth creëerde verschillende ontwerpen voor particuliere woningen, maar heeft ook een reeks merkwaardige creaties op zijn naam. Het Künstlerhaus van Marktoberdorf (1997), het SIA Haus in Zürich (2004) en het Weingut Gantenbein in Fläsch (2007) zijn maar enkele voorbeelden van hun opmerkelijke projecten.

Lees verder op Architectura.be