Archion ontwerpt interieur nieuw Argenta kantoor (fotospecial)

  BE   9 december 2014 Bron: Archion
Archion ontwerpt interieur nieuw Argenta kantoor (fotospecial)
Op 5 december 2014, werd in de Oost Vlaamse stad Deinze, een nieuw Argenta kantoor geopend. Ontwerper Geert Van Rysseghem van Archion bvba kreeg de opdracht een niet alledaags interieur te realiseren met als hoofddoel het oude imago van de bank omhoog te krikken naar een modern kantoor met huiselijke sfeer en met een knipoog naar de industriele look.

Daarbovenop was de open communicatie tussen kantoorhouder, bedienden en klanten heel belangrijk, maar veel licht en een strakke vormgeving stonden bovenaan het verlanglijstje van de opdrachtgever.

Argente Deinze - Archion
Archion by Geert Van Rysseghem
Klik hier voor de fotospecial.

De materialen werden zorgvuldig samengesteld. Bleke keramische vloeren en bijpassende bureaubladen in Mortex, witte muren en plafonds en veel glas moeten ervoor zorgen dat het kunstlicht optimaal verspreid wordt. Gezandstraalde en gebeitste eik zorgen voor de huiselijke sfeer. Zichtbeton en gegalvaniseerde kanalen werdendeels zichtbaar gehouden om de industriele look te creëren.

Betonnen armaturen werden besteld in Griekenland en hangen broederlijk naast de strakke verlichting van Deltalight. Warmtepomp met vloerverwarming, ventilatie type D, Ledverlichting en Teletask domotica zorgen voor een laag verbruik en zijn per zone af te regelen.

Argente Deinze - Archion
Archion by Geert Van Rysseghem
Klik hier voor de fotospecial.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo