Architectuur

ArchiFacts Film Festival Antwerpen in Filmhuis Klappei

Vanaf maandag 8 November organiseert het Antwerpse Filmhuis Klappei gedurende een volle week de eerste editie van ArchiFacts Film Festival Antwerpen. Het wordt een breed festival met uiteraard de nadruk op film, maar er is ook plaats voor tentoonstellingen en projecties in de openbare ruimte. Vanuit Nederland worden tevens in het kader van het centraal thema, stations en stationsbuurten, 2 gastsprekers uitgenodigd die toelichting zullen geven over het onderwerp.

De vertoningen worden in de stationsbuurt verspreid over 2 zalen: Filmhuis Klappei en het Auditorium van de Permeke Bibliotheek. Al pendelend tussen deze 2 locaties kan men de foto- en videotentoonstelling bezoeken die plaats vindt in Fabriek Noord. Bovendien kan je via de festivalsite www.afffa.be doorlinken naar het online game van Antwerpen Centraal.

Naast het themagedeelte waar o.a. de documentaires Antwerpen Centraal, het Station van de 21e Eeuw, Métamorphose d’une Gare (Calatrava Luik), Full Steam Ahead en de fictiefilms Somers Town, The Station Agent, Brief Encouter en Bhowani Junction draaien, zullen ook eerder algemene documentaires worden vertoond over o.a. Frank Lloyd Wright, Louis Kahn, I. M. Pei, Frank Gehry, Julius Shulman, Oscar NIemeyer, Buckminster Fuller, Rem Koolhaas, Herzog en Demeuron en Jean Nouvel.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be