Bedrijfsnieuws

Arcadis sleept Braziliaanse order in de wacht

Arcadis heeft een Braziliaanse order in de wacht gesleept met een waarde van 65 miljoen euro. Het beursgenoteerde Arnhemse ingenieursbureau maakte de deal dinsdag bekend, die behelst dat dochteronderneming Arcadis Logos het projectmanagement verzorgt bij de bouw van een kerncentrale.

Arcadis haalde alleen al in het eerste halfjaar van 2010 inmiddels al 130 miljoen nieuwe opdrachten binnen in Brazilië. Het zal bij de bouw van de kerncentrale in opdracht werken van het Braziliaanse staatsbedrijf Electronuclear, dat er het monopolie heeft op kerncentrales. De betreffende centrale is de derde en laatste Angra 3-kerncentrale op het Angra dos Reis Thermonuclear Complex in de staat Rio de Janeiro.

De totale investering in de Angra-centrale zou 4,5 miljard dollar bedragen. Daar staat een verwachte opbrengst tegenover van 1.400 megawatt, wat overeenkomt met een derde van de elektriciteitsbehoefte van de hele staat Rio de Janeiro. Het contract met Arcadis heeft een looptijd van 60 maanden. Het project moet in 2016 zijn afgerond.

Gebaseerd op: Het Financieele Dagblad
Build for Life