Badkamers

Aquastone, de douchebak in natuursteen

Een acrylondergrond of uitbetegelde vloer voor een douche is compleet passé. Vooral omdat na verloop van tijd water in de voegen van een betegelde ondergrond sijpelt, met vochtproblemen tot gevolg. Bovendien vergt de verkleuring van tegelvoegen veel onderhoud.

Badkamerspecialist Aquaconcept speelt hierop in en ontwikkelde met Aquastone een perfect waterdicht systeem in natuursteen dat tegelijk heel ‘chic’ staat. Alle douchetypes met volle glaspartijen worden rechtstreeks op een blok in massieve natuursteen gezet, die de douchebak vormt. Het douchewater wordt uiteraard met een naadloos afvoersysteem afgevoerd. Er is keuze tussen Belgische blauwe hardsteen, Carrara-marmer uit Italië, witsteen of budgetvriendelijke verzoete graniet uit het Oosten. Alle vormen en maten zijn mogelijk evenals een gebouchardeerde (gepuntbeitelde) antislipzone, volledig of gedeeltelijk, naar keuze.

Volgens de omgevingscurve van de badkamer kan er zelfs een uitsnijding/uitsparing voorzien worden in de steenplaat. Er is een lage, en dus veilige overstapdrempel en het geheel oogt modern en minimalistisch. De Aquastone-natuursteenblok is 30 of 50 mm dik, met een inox rooster of verchroomde ronde afvoer. Overigens kan men ook lavabo’s op maat laten maken in Aquastone.

Aquastone past perfect in de succesformule van de doucheconcepten van Aquaconcept. Die bestaan uit: volle, profielloze glaspartijen; inox voor scharnieren, handgrepen en bevestigingsmateriaal; en een waterdichte ondergrond in natuursteen (Aquastone). Aquastone en je droomdouche kan je overigens altijd visualiseren en budgetteren via een gebruiksvriendelijk online 3D-configuratiesysteem op www.aquaconcept.be. Daar vindt men ook het complete aanbod van douchedeuren- en wanden, douchebakken, wandbekleding, lavabo’s, spiegels en binnenhuisglas.