Tuin

Appeltern grootste infotainment tuinpark Europa

Uniek in Europa, liggend nipt over de grens in Nederland. De Tuinen van Appeltern zijn pure inspiratie en een beleving voor elke tuinliefhebber. De tuin aanleggen, veranderen of net een ander sfeertje geven? In de Tuinen van Appeltern wandelt de bezoeker van het ene tuinidee in het andere. Ruim 13 hectare groot, liggen in het park honderden tuinhoekjes als inspiratie, complete tuinen en zelfs balkons en dakterrassen. Planten, vloeren, afscheidingen, palissades , tuinmeubelen en decostukken, alles is in tuinen verwerkt. Appeltern verbaast, inspireert en nodigt uit.

Nederland is het land in Europa waar tuintrends worden geïntroduceerd. Wat Milaan is voor de modewereld zijn de Tuinen van Appeltern voor tuinliefhebbers. Niet enkel tuinliefhebbers maar ook dakterras- en balkonbezitters komen aan bod. Een enkel muurtje wordt compleet groen met het juiste voorbeeld. Planten overleven in de juiste bakken, metalen afscheidingen worden verticale groene borders. Voor alle soorten tuinen staan alle denkbare soorten bestrating, planten, bloemen, vijvers en meubilair in tuinen verwerkt. En natuurlijk de nieuwste trends. Noord-Afrikaanse sferen met Marokko-invloeden, veel wit en aardekleuren maar ook een explosie van oranje, blauw en groen voor 2009. In De Tuinen van Appeltern zijn de jongste trends verwerkt in complete buitenkamers.

Waar de Tuinen van Appeltern ooit gestart zijn met 20 voorbeeldtuinen, aangelegd door de huidige eigenaar Ben Van Ooijen, is het nu een park dat internationaal dagrecreanten aantrekt. Heel tuinminnend Europa, met Duitsland voorop, gebruikt het inspiratiepark als groene vraagbaak. Want niet alleen liggen de ideeën te kijk, ook demonstraties bestrating, vijver aanleggen en andere typische tuinzaken vinden er plaats. Zoals ook boeken, DVD’s en instructies op schrift in de speciale tuinbibliotheek te vinden zijn. Alles, ook de overdekte delen, staat in het teken van tuinen en tuinieren. In betoverende groene sferen.
Een dagje tuinen kijken maakt dorstig, dus zijn er genoeg horecagelegenheden aanwezig. Lekker uitpuffen aan het water of in een gezellig paviljoen en voor de kinderen een speeltuintje. Het tuinen infotainmentpark Appeltern, in het land van de rivieren Maas en Waal, ligt op nog geen 40 kilometer van de Duitse grens, 120 km van Oberhausen.



Normaal toegangstarief vanaf 13 jaar: € 10,00, kinderen van 6 t/m 12 jaar: € 5,00 korting, kinderen tot 6 jaar gratis, 65+: € 1,50 korting.
Voor meer info: De Tuinen van Appeltern, tel: +31 (0) 487.54.17.32 of kijk op www.appeltern.nl.