Algemeen

Anyway Doors ventileren onzichtbaar

De EPB-regelgeving die op 1 januari 2006 werd ingevoerd (energieprestatie- en binnenklimaateisen), leerde ons ventileren. Daarbij moet lucht zich van de ene ruimte naar de andere kunnen bewegen. En dat valt moeilijk te rijmen met een gesloten deur.
Standaard voorzien architecten en deurenfabrikanten een deurrooster of een kier van ruim meer dan een centimeter als oplossing voor dit probleem. Voor heel wat bouwheren een doorn in het oog, bovendien creëert het vaak een irritant tochtgevoel.

Anyway Doors stelt op Batibouw een elegantere oplossing voor dit ventilatievraagstuk voor: ventilatie via de sluittechniek en een nieuw sluitingsprofiel onderaan de deur.

Het sluitingsprofiel genereert samen met de perforaties in de sluittechniek - aan de bovenzijde van het deurblad - een doorstroomgebied van ±70 cm² (telkens 35 cm²) op een deurbladbreedte van 82 cm. Deze profielen laten dan wel de lucht door, maar geluid wordt perfect tegengehouden. Ook tocht wordt zo vermeden.
Mocht dit debiet niet volstaan, dan kan het sluitingsprofiel onderaan worden weggenomen. Zo ontstaat een zichtbare kier van ±9 mm, net zoals bij een klassieke deur die dan doorstroom genereert van ±70 cm² of een totale doorstroming ±105 cm². Het wegnemen van het profiel heeft natuurlijk wel negatieve invloed op thermisch en akoestisch vlak.

U vindt Anyway Doors op de Batibouw 2008 in Paleis 3, stand 322
Build for Life