Vastgoed

Amsterdamse woningmarkt trekt stevig aan

De woningmarkt in Amsterdam trekt stevig aan. Nog voor de verlaging van de overdrachtsbelasting invloed op de markt had, namen voorjaar 2011 de huizenprijzen snel toe. Dit blijkt uit cijfers van de NVM. De prijzen van appartementen in de stad stegen afgelopen kwartaal met 8,7%. Het tweede kwartaal is altijd sterk, maar niet zo krachtig als nu.

`De Amsterdamse huizenmarkt veert op`, meldt voorzitter Eefje Voogd van de MVA (Makelaarsvereniging Amsterdam). De prijs per m2 nam met 2,2% minder snel toe, wat er volgens Voogd op duidt dat de Amsterdammers grotere huizen zijn gaan kopen. De verkoopprijs van een gemiddelde woning in Amsterdam is 244.000 euro. Dit is per saldo 4,2% meer dan de prijs van een vergelijkbare woning vorig jaar, waarmee de huizenprijzen op het niveau van topjaar 2007 liggen.

Het aantal verkopen is eveneens fors toegenomen: met 9% tot 1.787 woningen in het tweede kwartaal. Wel ligt dit aantal nog 7,9% onder het niveau van afgelopen jaar. Het aantal dagen dat een woning te koop staat is met 18% gedaald tot 71, hoewel woningen nog altijd 14% langer te koop zijn dan vorig jaar.

Gebaseerd op: Het Parool