Nieuwbouw

Amsterdamse Nieuwbouwprijs voor Kraaipanschool

Het project Kraaipanschool in de Transvaalbuurt heeft de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2014 gewonnen. De prijs is vrijdag door wethouder Laurens Ivens van wonen uitgereikt. De winnaar kreeg ruim vijftien procent van de stemmen. Tweede werd het project Wenslauerstraathuisjes (14,2 procent); op de derde plaats eindigde het renovatieproject in de Bankastraat (11,6 procent). Voor de prijs waren tien projecten geselecteerd uit 35 ingezonden gebouwen.

Winnaar

Het winnende project Kraaipanschool betreft de renovatie van de monumentale Kraaipanschool en de nieuwbouw van twee blokken met sociale huurwoningen in de Transvaalbuurt. Het project is uitgevoerd door Architectenbureau Hoogeveen in opdracht van Ymere.

In de Hofmeyrstraat zijn vijftig seniorenwoningen gebouwd, waaronder een woongroep voor Marokkaanse ouderen. Zorginstelling Cordaan heeft aan de Transvaalkade/Hofmeyrstraat vijf groepswoningen voor dementerende ouderen gekregen. In de Kraaipanschool zijn tien woningen gekomen voor mensen met een psychiatrische aandoening.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant