Nieuwbouw

Crystal Court winnaar Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Woongebouw Crystal Court, ontworpen door Tangram Architecten, heeft de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2010 gewonnen. Inwoners van Amsterdam konden de afgelopen zes weken online op hun favoriete nieuwbouwproject stemmen.
In de online stemming bleek Crystal Court met 19,5 % van de stemmen de overtuigende winnaar van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2010. Uit de 59 bouwprojecten die vorig jaar in Amsterdam zijn opgeleverd, had een jury tien projecten geselecteerd waar het publiek op kon stemmen. Er zijn uiteindelijk 9281 stemmen uitgebracht.

Crystal Court bestaat uit een aantal op elkaar gestapelde stadsvilla’s, en heeft centraal een groot, gezamenlijk atrium. Het pand is ontworpen door Tangram Architecten. Bouwer en opdrachtgever was Hillen en Roosen.

De winnaars waren verrast. Architect Bart Mispelblom van Tangram Architecten benadrukte dat de wijze van bouwen van Crystal Court het bouwen van de toekomst was en bedankte opdrachtgever en bouwer Hillen en Roosen dat zij het risico met hen aan hadden willen gaan.

Lees verder op Architectenweb.nl