Verbouwen

Amsterdam selecteert vijf partijen voor Toren Overhoeks

De gemeente Amsterdam verkoopt Toren Overhoeks en heeft begin dit jaar een tender uitgeschreven. Tot 16 mei konden partijen hun plannen voor een nieuwe bestemming van de toren indienen. De belangstelling was groot en meer dan 30 partijen hebben een plan ingediend. Hieruit zijn 5 kandidaten geselecteerd die doorgaan voor de definitieve selectieronde.

De volgende vijf inschrijvers met de meest aansprekende planvisies, zijn voorlopig geselecteerd en gevraagd hun plannen verder uit te werken:
RE:PUBLYC
ChipSoft CS
Team NAP/The Student Hotel
Twenty4Amsterdam
Mixed use building by Aedes & Marcel Wanders.

Alle inzendingen gaan uit van een publiekstoegankelijke functie op de begane grond en in de top van de toren. De beoogde bestemmingen variëren van restaurant, café, club, bar, tot hotel (short -en longstay), appartementen, kantoor, museum, uitkijkpunt, etc.
Partijen hebben tot eind augustus de tijd hun definitieve plannen in te dienen. Deze worden vervolgens beoordeeld door een zeskoppige jury onder voorzitterschap van prof. ir. Karin Laglas (decaan TU Delft Bouwkunde). Begin oktober van dit jaar is de nieuwe eigenaar en bestemming(en) van deze toren bekend.