Nieuwbouw

Amsterdam bouwt tot 36.000 woningen

Amsterdam bouwt de komende tien jaar 24.000 tot 36.000 woningen om wat te doen aan de decennialange woningnood. Daarvan is ongeveer 30 procent sociale huurwoningen. Vooral in Nieuw-West, het grootste knelpunt op de huurwoningmarkt, wordt extra gebouwd. Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt.

Om de nieuwbouw te financieren in 'crisistijd' verkopen de woningcorporaties 35.000 sociale huurwoningen, waarvan vijfduizend met Koopgarant. Amsterdam wil hiermee het middensegment versterken door betaalbare woningen (tot 220.000 euro) aan te bieden.

Ook komen er meer huurwoningen met een huurprijs tussen de 650 en 930 euro per maand voor deze inkomensgroep. Dit moet de gemeente 225 miljoen euro opleveren voor het Vereveningsfonds, waaruit bouwplannen worden gefinancierd.

Wethouder Freek Ossel (Wonen en Wijken) is erg tevreden over het akkoord met de stadsdelen, woningcorporaties en de Huurdersvereniging Amsterdam. Jongeren, studenten, ouderen, gehandicapten en grote gezinnen worden extra tegemoet gekomen.

Lees verder op Architectenweb.nl