Vastgoed

Amityville horrorhuis staat te koop

In 1974 werd een echtpaar, samen met hun 4 kinderen, in hun huis in Long Island, New York, op een brutale manier vermoord. Toen het huis daarna verkocht werd aan de familie Lutz, moest deze na 28 dagen uit het door geesten en spoken behekste huis vluchten. Hun paranormale ervaringen vormden de basis voor het boek, en later de film "The Amityville Horror". Het spookhuis staat nu te koop.

Na de vlucht van de familie Lutz werd het huis grondig aangepakt door paragnosten, mediums en duiveluitdrijvers. Toch lukte het blijkbaar niemand om het huis rustig te krijgen. Het huis zou ook gebouwd zijn op een indianenkerkhof en de geesten van de dode indianen zouden maar al te graag in het huis rondspoken.

Maar niet iedereen is overtuigd van de griezelelementen, eigen aan het huis. De sceptici zeggen dat de instandhouding van de griezelverhalen louter geldklopperij is. Toch blijft het spookhuis ook nu nog een belangrijke toeristische attractie.

De aantrekkingskracht van het huis is voor een belangrijk deel ook te wijten aan het megasucces van de film “The Amityville Horror”, uit 1979, met James Brolin, Margot Kidder en Rod Steiger in de hoofdrollen. De film werd genomineerd voor zowel een Oscar als een Golden Globe.

Door het filmsucces is de waarde van het huis fel gestegen. Mocht u geïnteresseerd zijn, dient u ruim 925.000 euro neer te tellen. Geesten zouden er niet meer zijn, volgens een bewoner die er van 1977 tot 1987 verbleef. Ook al is niet iedereen daarvan overtuigd en blijven de gebeurtenissen in het huis tot de verbeelding van velen spreken.