Architectuur

Amanda Levete ontwerpt blikvanger van het London Design Festival

De negende editie van het London Design Festival vindt van 17 tot 25 september plaats. Blikvanger van dienst zal de installatie uit rode eik van architecte Amanda Levete zijn. ‘Timber Wave’ zal tijdens het festival pronken aan de hoofdingang van het V&A Museum.

Van 17 tot 25 september vindt in Londen de negende editie van het London Design Festival plaats. Tijdens dit festival zal een veelheid van design installaties, ontworpen door gerenommeerde Britse architecten en ontwerpers, te zien zijn doorheen de stad maar ook in het V&A Museum en - voor de allereerste keer – in de St. Paul’s Cathedral. Daarnaast zullen de verschillende locaties ook het decor vormen voor verscheidene evenementen, workshops en lezingen.

Niemand zal naast de installatie van Amanda Levete kunnen kijken. Deze jonge Britse architecte zal de hoofdingang van het V&A Museum transformeren door middel van een 3D-constructie bestaande uit latjes van Amerikaanse rode eik. De spiraal, die zichzelf in evenwicht houdt, zal de hoogte van de museumdeuren aannemen en laat het museum als het ware doorlopen tot op de straat.

Lees verder op Architectura.be