Isolatie

Aluthermo stelt twee nieuwigheden voor tijdens Batibouw

Aluthermo stelt twee nieuwigheden voor tijdens Batibouw
De actualiteit herinnert er ons dagelijks aan: 2009 zal meer dan ooit het jaar van energiebesparingen zijn, zowel om ecologische als economische redenen. Ter gelegenheid van Batibouw 2009 zal Aluthermo, specialist in thermische reflecterende isolatie, twee van zijn laatste nieuwigheden voorstellen: de nieuwste versie van Aluthermo Quattro en het dampscherm VAPreflex. Aluthermo gaat dagelijks op zoek naar de meest doeltreffende oplossingen op het gebied van isolatie en ontwikkelt voortdurend nieuwe energieoplossingen die beantwoorden aan de behoeften van eigenaars die bekommerd zijn om het milieu.

NIEUW: DE LAATSTE VERSIE VAN ALUTHERMO QUATTRO

Aluthermo Quattro werd in 2004 op de markt gelanceerd en maakt vandaag 90 % van de omzet van Aluthermo uit, het bewijs van zijn grote succes. Aluthermo Quattro is de eerste multireflecterende, meerlagige dunne isolatie die over het hele oppervlak thermisch gelast is. Het bestaat uit vier lagen zuiver en tegen oxidatie behandeld aluminium en drie droge en stabiele luchtlagen die in een resistente, brandvertragende en waterafstotende polyethyleenfilm ingesloten zijn. Het vormt dan ook een vrijwel onoverkomelijke barrière voor infraroodstraling, zowel in de zomer als in de winter. Dankzij de droge en stabiele lucht wordt eventuele condensatie steeds vermeden in het voor Aluthermo Quattro gebruikelijke temperatuurbereik. Het is eveneens luchtdicht tussen het binnen- en buitengedeelte, zodat er geen sprake is van een warmtebrug.

Er werd een nog betere versie van Aluthermo Quattro op de markt gebracht die de vorige versie van Aluthermo Quattro vervangt. Dit nieuwe gamma is voorzien van een tweezijdige kleefstof op basis van butyl om de luchtdichtheid te verbeteren en meer zekerheid te bieden. Deze tweezijdige kleefstof zorgt voor een optimaal resultaat en een beter gebruiksgemak.

De professionals die het product plaatsen, zijn uitermate tevreden over de vele voordelen van Aluthermo Quattro. Het product is niet allergeen, niet vezelachtig en dus onschadelijk voor de gezondheid. Het werkcomfort wordt eveneens gegarandeerd door de tijdwinst die het materiaal levert. Het doet namelijk dienst als onderdak, isolator en dampwerende laag, zodat er maar één vakman aan te pas hoeft te komen. Een niet onbelangrijk voordeel ten slotte is dat bij renovaties het gebinte niet aangepast moet worden en dat de kepers niet verhoogd moeten worden. Zo blijft een maximum aan bewoonbare ruimte bewaard. Kortom, drie producten in één, wat interessante gevolgen heeft voor de prijs en de toepassing.

De toepassingen van Aluthermo Quattro

Aluthermo kan voor bijna alle thermische isolatietoepassingen dienst doen. Dat neemt echter niet weg dat Aluthermo in 80 % van de gevallen gebruikt wordt om een dak aan de buiten- of binnenkant te isoleren. In het eerste geval wordt het materiaal bovenop een structuur in hout uitgerold. In het tweede geval wordt het onder het gebinte aangebracht. De gemakkelijke plaatsing en gebruiksvriendelijkheid, evenals zijn opmerkelijke isolerende eigenschappen maken van Aluthermo het ideale isolatiemateriaal voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Verder kan Aluthermo ook voor het isoleren van een binnen- of buitenmuur gebruikt worden, waar het een aanzienlijke winst aan bewoonbare oppervlakte kan opleveren. Ten slotte kan het ook op de grond onder een deklaag of vloer isoleren in industriële gebouwen.
De toepassingen van Aluthermo zijn dus erg breed. Het materiaal wordt zelfs voor hoogtechnologische applicaties, in vliegtuigen of op boten gebruikt, waar zijn isolerende eigenschappen en lage gewicht een belangrijke rol spelen. Andere toepassingen zijn isolatie van het plafond van een garage of een kelder, een kruipruimte, een garagepoort, de ruimte achter een radiator, een vochtige ruimte, luiken of een caravan.

Het principe en de belangrijkste voordelen

Aluthermo Quattro bevordert de energiebesparing door zijn invloed op de warmteoverdracht.

- Geleiding: de verschillende bestanddelen van Aluthermo vormen een stevige rem op de geleidingsverschijnselen binnen in het product.
- Convectie: Aluthermo is volledig luchtdicht.
- Thermische straling: Aluthermo is aan beide zijden bedekt met een gepolijste aluminiumfolie van 30 mm dik. Die heeft een emissievermogen van 0,05 en vormt dus een stevige barrière tegen warmteoverdracht door straling.
- Vochtigheid: in de polyethyleenfilm van Aluthermo zit droge lucht die niet in contact komt met de omgevingslucht. De bescherming van die film door het aluminium maakt van dit materiaal een volledig vochtbestendig product.

Adviesprijs van Aluthermo Quattro: € 15,50 excl. btw per m²

UW: HET DAMPSCHERM VAPREFLEX

Om te beantwoorden aan de actuele noodzaak om de energie- en milieukosten van woningen te drukken, heeft Aluthermo een oplossing ontwikkeld die werkzaam is op alle bronnen van energieverlies en waarbij het comfort toeneemt. Aluthermo kan bogen op zijn ervaring op het gebied van dunne reflecterende isolatie en is nu vernieuwend in de renovatiesector met VAPreflex.

VAPreflex is een dampscherm als aanvulling op de traditionele isolatie die, omwille van zijn extreme dunheid (7 mm) de totale dikte van de isolatie en dus ook van de structuur vermindert, waardoor een niet onbelangrijke ruimte kan worden gerecupereerd.

VAPreflex bestaat uit 2 lagen luchtbellen tussen twee pure aluminium films met een dikte van 12 µm. De heel lage emissiefactor van de twee pure aluminium oppervlakken gekoppeld aan het lage geleidingsvermogen van VAPreflex verbeteren de isolatieprestaties van woningen aanzienlijk. VAPreflex bevindt zich tussen 2 niet-geventileerde luchtspouwen van 2 cm en verhoogt de thermische weerstand (R) waardoor een R-waarde van 1,50 m².K/W wordt behaald.

VAPreflex, dat zonder onderbrekingen en luchtdicht wordt geplaatst, vermindert de convectieverliezen en ’s winters de stralingswarmteverliezen met 5 %.

Dankzij zijn doeltreffendheid is VAPreflex de eerste dunne isolatie die voldoet aan de Europese technische goedkeuring. Deze erkenning zorgt ervoor dat de weldaden van reflectie eindelijk in alle veiligheid worden gewaardeerd.

Adviesprijs van VAPreflex : € 7,97 excl. btw per m²

ALUTHERMO NEEMT DEEL AAN BATIBOUW 2009
26 FEBRUARI – 8 MAART, BRUSSELS EXPO
PALEIS 4, STAND 416