Keukens

Als wijn jouw passie is

Als wijn jouw passie is
Foto: Gaggenau
Voor echte wijnliefhebbers is wijn een passie die grenst aan obsessie. De ultieme droom is dan ook de beste opslag voor de meest bijzondere wijnen. Een wijnklimaatkast houdt flessen niet alleen constant op exact dezelfde temperatuur, maar presenteert de collectie mooi en voegt meteen een extra luxe touch toe aan de keuken. Als wijn jouw passie is, dan is een wijnklimaatkast een musthave.

Drie klimaatzones

Met de Vario 400 Serie wijnklimaatkasten heb je jouw wijncollectie altijd binnen handbereik. Afhankelijk van de keuze voor handgrepen, opent de deur door middel van een pull of push-to-open mechanisme. Dankzij geavanceerde technologie beschikken de wijnklimaatkasten over drie verschillende klimaatzones waarin je de temperatuur en luchtvochtigheid via een TFT-Display bedient. Bewaar een deel van de collectie onder de condities van een echte wijnkelder en breng het andere deel alvast op de ideale drinktemperatuur, zodat je er direct van kunt genieten. De kasten zijn voorzien van volledig uittrekbare flessenplateaus van eikenhout en antraciet aluminium, die de wijn beschermen tegen storende aroma’s. Bovendien bewegen ze geruisloos en produceren ze minimale trillingen.

Gaggenau - Als wijn jouw passie is

Geïntegreerd in de keuken

Met een breedte van 45,7 cm tot 61 cm en een hoogte van 82 cm tot 213,4 cm kunnen de wijnklimaatkasten volledig in een wandopstelling worden geïntegreerd of onder een werkblad worden geplaatst. Een elektronische temperatuurregeling staat garant voor een constante temperatuur tussen 5˚C en 20˚C. Zet de fles of karaf waar je op dat moment van geniet in de spotlights met de dimbare presentatieverlichting. Het licht heeft geen nadelig effect op de inhoud en de kast blijft op de juiste temperatuur zodat de wijn perfect zal smaken, tot de laatste druppel.

Een inbouwmodel is perfect te combineren met andere koelapparatuur. Flessenplateaus uit onbehandeld eikenhout houden de flessen stevig op hun plek, zonder de kwetsbare etiketten te beschadigen. De speciale glazen deur beschermt de wijn tegen UV-straling.

De compacte modellen voor onder het werkblad passen moeiteloos in elke keuken. Ze bieden dezelfde functionaliteit als de grotere varianten, inclusief één of twee klimaatzones en zelfs dimbare presentatieverlichting. Ondanks het kleinere formaat is er ruimte voor wel 42 flessen.

Gaggenau - Als wijn jouw passie is

Het interieur

Voor het interieur van de wijnklimaatkasten is gekozen voor hoogwaardig eikenhout en aluminium, materialen die geen effect hebben op aroma of smaak. En om niets aan het toeval over te laten, wordt de lucht in de kast door een actieve koolstoffilter gevoerd. Tot slot is veel tijd, kennis en kunde gestoken in het elimineren van trillingen. Het gedempte sluitingsmechanisme in de deur garandeert dat de wijnen bij het openen en sluiten van de kast niet worden verstoord.

Ook interessant