Algemeen

Alpha Béton wint Innovation Award op Batibouw

Alpha Béton wint Innovation Award op Batibouw
Alpha Béton wint voor zijn massief-passiefhuizen de Innovation Award op Batibouw 2013. Met de Innovation Award werd het bedrijf met het meest innoverende product of concept in de bouwsector van het afgelopen jaar beloond. De Innovatie Award werd door de Confederatie Bouw uitgereikt. De Confederatie wil met deze prijs de nadruk leggen op het belang van innovatie voor de toekomst van de bouwsector.
Dit jaar waren de genomineerden:
• Arkana (bouwteam nog voor de keuze van het terrein)
• Machiels Building Solution (passiefrenovatie met houtskelet)
• Alpha Béton (WINNAAR)

Om de bouw van een passiefhuis voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar te houden, verkoopt Alpha Béton sinds 2010 massief-passiefhuizen, in samenwerking met H.P. Linden (ontwerper van PAMAFlex). De huizen worden gebouwd met geprefabriceerde betonnen elementen waarin de nodige technische voorzieningen al verwerkt zijn: dozen en wachtleidingen voor de elektriciteit, uitsparingen voor sanitair, ventilatiekokers enzovoort. De verschillende onderdelen garanderen bovendien een perfecte luchtdichtheid en een excellente thermische isolatie.

Het vernieuwende van het PAMAFlexgamma stoelt op het integreren van verschillende bouwfasen in één element: een dragend element (wand van gewapend beton van 14 cm), de luchtdichtheid (verworven door de betonmassa), thermische isolatie (verzekerd door 27 cm polyurethaanschuim dat in de fabriek wordt ingespoten) en een rvs element voor de bevestiging van de gevel. Dit laatste creëert totale keuzevrijheid voor de buitengevelafwerking. De jury bekroonde zoveel innovativiteit met een verdiende Award.

Ook interessant


Build for Life