Alles over Ventilatie woningen op Mijninstallatie.info

12 november 2008 Bron: NEN
Bij alles krijgen we een gebruiksaanwijzing. Behalve bij een huis, terwijl dat voor veel mensen de grootste aankoop in hun leven is. Veel van de problemen met de luchtkwaliteit in nieuwe woningen zijn een gevolg van onjuist gebruik en onderhoud van de gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning.

Brancheorganisatie Natuvent is daarom een van de initiatiefnemers van de websitewww.mijninstallatie.info. Daarmee worden installateurs en consumenten ieder op hun eigen wijze geďnformeerd over het gebruik en het onderhoud van ventilatiesystemen in woningen.

Natuurlijke ventilatie

Bij ventilatie is het belangrijk dat de verschillende systemen in de woning op elkaar zijn afgestemd. In oudere woningen is het vaak noodzakelijk om op het juiste moment ventilatieroosters te openen en ventilatieschakelaars aan te zetten.
Bij natuurlijke ventilatie komt de verse buitenlucht op natuurlijke wijze via regelbare ventilatieroosters de leefruimtes binnen. De afvoer vindt meestal plaats door mechanische afzuiging van vervuilde lucht uit functionele ruimtes als badkamer, toilet en keuken.

Indien er in een woning te weinig wordt geventileerd, kan dit een ongezond binnenklimaat opleveren met vochtschade of schimmelvorming. Daarnaast kan de energierekening negatief worden beďnvloed, omdat het meer energie kost om vochtige lucht op te warmen dan verse droge lucht.

Op de nieuwe website wordt de consument op een eenvoudige en duidelijke wijze geďnformeerd over het gebruik en het onderhoud van de ventilatiesystemen in zijn woning. De website kan daardoor als online handleiding worden gezien, die continu wordt aangevuld met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ventilatie.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo