Veranda - Overkappingen

Algarve en Camargue terrasoverkappingen met lamellendak

Innovatieve terrasoverkappingen, die beschermen tegen overmatig zonlicht, wind en regen, maar toch voldoende transparantie bieden voor een optimaal contact met de omgeving. Met de Algarve en Camargue biedt Renson eenvoudige en praktische terrasoverkappingen met een zonwerend dak.

Camargue
De Camargue® combineert een aluminium constructie met een dak, dat bestaat uit roteerbare aluminium lamellen. Die lamellen worden parallel aan de woning of loodrecht op de woning georiënteerd en bieden de gebruiker de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe men de zonwering en/of ventilatie wenst. In gesloten toestand is het dak volledig waterdicht. Het neerslagwater dat op het dak terecht komt, wordt afgevoerd via geïntegreerde watergeleidingskanalen, zelfs bij een zware regenbui. Zelfs als de lamellen na een regenbui opendraaien, blijft het droog onder de Camargue®.

Deze Camargue® kan met verschillende elementen aan de voorzijde en/of zijkanten uitgerust worden. Windvaste, gemotoriseerde Fixscreen®-zonweringen zijn beschikbaar in een 50-tal kleuren en kunnen met Crystalvensters uitgerust zijn. Men kan ook glazen schuifwanden integreren. Die kunnen gecombineerd worden met de windvaste screens, waardoor het voordeel van de zonwering behouden blijft. Een andere mogelijkheid bieden Loggia®-schuifpanelen. Deze aluminium panelen kunnen uitgerust worden met windvaste screendoeken (Loggiascreen® 4Fix) of met houten lamellen (Loggiawood®). Deze elementen laten de eigenaar ook toe om de Camargue® een persoonlijke toets te geven en aan te passen aan de architectuur van de woning, horecazaak of ander gebouw.

Bij de ontwikkeling van zijn Camargue® heeft RENSON® veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de afwerking, de eenvoudige montage en het beperkte onderhoud. De bevestigingsonderdelen zijn nagenoeg onzichtbaar en ook de elektrische kabels worden in de structuur weggewerkt. Zelfs de grondbevestiging kan onzichtbaar uitgewerkt worden. Deze terrasoverkapping kan bovendien op verschillende manieren gemonteerd worden: vrijstaand, gevelmontage of geïntegreerd in een bestaande opening zonder verticale kolommen.

De Camargue® kan vandaag besteld worden met maximale afmetingen van 4 m (spanzijde) en 6 m (pivotzijde) per element. Bovendien is deze terrasoverkapping ook meerdelig koppelbaar zowel aan de pivot- als aan de spanzijde. Het is dan ook de ideale windvaste totaaloplossing voor toepassing bij woningen, horecazaken, winkelpanden en andere projecten.Algarve

De Algarve® combineert een aluminium constructie met een zonwerend lamellendak. De geëxtrudeerde aluminium lamellen zijn tot 150° roteerbaar en bieden zo de gebruiker de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe men de zonwering en/of ventilatie wenst. In gesloten toestand zorgen de lamellen voor een volledig waterdicht dak. De lamellen zijn immers zo ontwikkeld, dat ze het water naar de zijkant afvoeren.

Deze Algarve®, met maximale afmetingen van 4 m (spanzijde) en 6 m (pivotzijde) per element, kan op verschillende manieren gemonteerd worden: vrijstaand, gevelmontage of geïntegreerd in een bestaande opening zonder verticale kolommen. Door de elegante, licht vormgeving en de beschikbaarheid in alle RAL-kleuren past deze terrasoverkapping bij elke bouwstijl: klassiek, hedendaags of modern. Het is dan ook de ideale oplossing voor toepassing bij woningen, horecazaken, winkelpanden en andere projecten.