Algemeen

Alerte aannemer voorkomt diefstal rijplaten

Aannemer M. Kaatman heeft de politie in Gorinchem afgelopen weekeinde op het spoor gezet van twee dieven.

Twee dieven uit Culemborg, 33 en 36 jaar, trokken de aandacht van aannemer Kaatman toen ze bezig waren met het inladen van zware stalen rijplaten in een vrachtwagen. Dit vond plaats op een bouwterrein van de Betuweroute nabij Herwijnen.

De aannemer vertrouwde het zaakje niet en besloot het tweetal met zijn auto te volgen. Ondertussen hield hij de politie via zijn mobiele telefoon op de hoogte van de route.
Volgens politiewoordvoerder G. Herwig moeten de twee dieven op een gegeven moment nattigheid hebben gevoeld, want ze parkeerden de vrachtwagen op een andere bouwplaats van de Betuwelijn, bij het viaduct over het Merwedekanaal. Daar begonnen ze de rijplaten uit te laden. Toen ze bezig waren met de vierde rijplaat, besloot de politie in te grijpen.
De Culemborgers verklaarden dat ze tegen betaling van 100 euro waren gevraagd de zes rijplaten naar Gorinchem te brengen. “Dat is op zich een plausibele verklaring, als we niet die aannemer als ooggetuige hadden gehad”, aldus politiewoordvoerder Herwig.
Volgens Herwig gebeurt het de laatste tijd wel vaker dat dieven proberen toe te slaan op grote bouwterreinen. “En omdat ze daar bezig zijn met een vrachtwagen, valt het niet op. Ze kunnen net zo goed werknemers zijn van een bouwbedrijf. Daar ziet niemand kwaad in”, weet Herwig.
Build for Life