Nieuwbouw

Akkoord over bouw van twee woontorens in Rijswijk

De gemeente Rijswijk en AM Wonen hebben een overeenkomst getekend voor de herontwikkeling van de stadhuislocatie. AM (voorheen Amstelland MDC) realiseert op deze centrumlocatie 207 appartementen in twee torens van respectievelijk 110 en 75 meter.

In het plan zijn tevens 370 ondergrondse parkeerplaatsen opgenomen. Het investeringsvolume bedraagt tachtig miljoen. In het plan van AM, dat in samenwerking met het eigen ontwerpbureau T+T Design en architectenbureau Van Heerden & Partners uit Den Haag tot stand is gekomen, is nadrukkelijk naar de historie van de locatie gekeken. Met de twee woontorens wil AM de historische barokke spiegelas in ere herstellen.

Landgoed
In de uitwerking van de stedenbouwkundige visie zijn de zichtlijnen versterkt, waardoor het landgoed Rijswijkse Bos beter zichtbaar blijft. De gemeente Rijswijk en AM zijn eveneens overeengekomen om allebei 300.000 euro te investeren in de herontwikkeling van het landgoed. Zowel de gemeente als AM ziet deze ontwikkeling als een belangrijke kwaliteitsimpuls voor de omgeving.

Het is de bedoeling dat de Rijswijkse wolkenkrabbers in 2008 gereed zijn.