Architectuur

Agrarische architectuur, een complexe materie

Wanneer een architect een vraag tot begeleiding krijgt van een landbouwer die een nieuwe stal of loods wil bouwen, zal hij niet over één nacht ijs gaan. Samen met de gewoonlijke aandachtspunten op het vlak van ruimtelijke ordening, inplanting, materiaalkeuze, stabiliteit e.d.m., zijn er in bouwprojecten in de agrarische sector immers een aantal bijkomende knipperlichten die zijn of haar aandacht verdienen. Architectenvereniging NAV en accountants- en advieskantoor SBB organiseren daarom een studienamiddag over deze materie op vrijdagnamiddag 20 april.

In een eerste deel heeft Katrien Boussery, technologisch adviseur van de afdeling Agro Bouwadvies van SBB, het over aspecten zoals moderne stalconcepten, erfordening, emissie-arme varkens- en pluimveestallen, klimaat- en ventilatieproblematiek, wetgeving op het dierenwelzijn, renovatie…

Koen Van Wynsberge van Agrius Advocaten is gespecialiseerd in ruimtelijke ordening, milieu-, pacht- en agrarisch recht. Hij verdiept zich na de pauze in agrarische bouwprojecten en zonevreemdheid, meer bepaald over vergunbare werken, handelingen en functiewijzigingen.

De studienamiddag vindt plaats op vrijdagnamiddag 20 april in de Aula Omnia Schaubroeck aan de Steenweg Deinze 154 in 9810 Nazareth. Aanvang om 13.30uur, het einde van de sessie is voorzien om 17uur. Inschrijven kan via www.nav.be (klik bovenaan op ‘kalender’).