Algemeen

Agoria Infrastructure Club van start

Op 18 juni is de Agoria Infrastructure Club opgericht. Deze club groepeert Belgische ondernemingen die actief zijn in bouw- en infrastructuurprojecten en heeft als doel hun kennis en ervaring in de hele wereld te promoten. Agoria, de federatie van de technologische industrie, telt ongeveer 400 bedrijven die actief zijn in infrastructuur- en constructieprojecten. “Momenteel zijn er heel wat mogelijkheden en interessante projecten in de wereld voor deze bedrijven en daarbij willen we hen helpen,” legt Peter Demuynck, directeur International Business Development van Agoria, uit. “Voor bedrijven die op buitenlandse markten mikken, wordt het dankzij de club makkelijker om contacten te leggen en hun zichtbaarheid te vergroten.”

De Agoria Infrastructure Club bouwt netwerken uit, verzamelt informatie en informeert zijn leden over toekomstige offertes. Voorts zal de Agoria Infrastructure Club jaarlijks vier seminaries en twee buitenlandse missies organiseren. De eerste missie op het programma is een economische missie naar Argentinië en Uruguay in oktober.

Momenteel zijn Belgische constructie- en infrastructuurbedrijven vooral actief in Europa (75 procent). Maar de Agoria Infrastructure Club mikt ook resoluut op andere buitenlandse markten. Een markt die de club van nabij volgt is het Midden-Oosten en meer bepaald de Golf-regio. Peter Demuynck: “Deze markt vertegenwoordigt de grootste toename in bedrijvigheid ooit voor de infrastructuur- en constructiesector. Tussen 2005 en 2010 zal in de Golf-regio voor 280 miljard euro worden geïnvesteerd. Het Belgische Besix is er al actief en haalde al grote opdrachten binnen. Ook voor andere Belgische bedrijven zijn hier kansen weggelegd.”

De Agoria Infrastructure Club concentreert zich op transportinfrastructuur, bouw- en huizenprojecten en toeristische infrastructuur. Peter Demuynck noemt een paar voorbeelden: “De bouw van nieuwe HST-lijnen in Frankrijk, de renovatie van de metro in Buenos Aires, de bouw van het nieuwe NAVO-hoofdkwartier in Brussel, huizenbouw in Ierland, hotelbouw in Marokko en Bulgarije of de bouw van Dubailand en het pretpark Ferrari Experience in Dubai: het zijn allemaal kansen waarbij we Belgische bedrijven willen ondersteunen opdat ze hiervoor opdrachten kunnen binnenhalen.”
Build for Life