Algemeen

Afscheid van Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol

De Rgd heeft afscheid genomen van Liesbeth van der Pol als Rijksbouwmeester. Dit gebeurde op 30 juni tijdens het symposium Nu Architectuur in Rotterdam. Van der Pol, die partner is van het architectenbureau DOK, heeft drie jaar de rol van Rijksbouwmeester vervuld. Frits van Dongen wordt met ingang van augustus 2011 de nieuwe Rijksbouwmeester.

Directeur-generaal Peter Jägers van de Rgd bedankte Van der Pol voor haar inzet. ‘Met passie en meer dan 100% toewijding heeft ze zich in de architectonische schatkamer van de Rijksgebouwendienst gestort. Van Soestdijk tot Veenhuizen, van Jachthuis St Hubertus tot de Blokhuispoort, ze was overal, scherp en gedreven, krachtig en betrokken, met een niet aflatend hoog tempo.’

Een van de initiatieven van Van der Pol was ‘Nederland wordt Anders’, het programma waarmee jonge architecten een duwtje in de rug kregen. Van der Pol was ook betrokken bij de recente wijziging van de Wet op de Architectentitel en bij de publicatie ‘Prachtig Compact NL’ over binnenstedelijk bouwen.

De nieuwe Rijksbouwmeester Frits van Dongen is partner bij de Architekten Cie. en onder andere de ontwerper van het Conservatorium op Oosterdokseiland in Amsterdam, woongebouw The Whale, de Heineken Music Hall en het hoofdkantoor van Cap Gemini in Utrecht.

Ook interessant


Build for Life