Architectuur

Afrika's eigen interpretatie van modernisme

‘Moderne architectuur in Afrika’ is een van de weinige westerse studies van modernistische Afrikaanse architectuur. Auteur Antoni Folkers, die jarenlang een architectenbureau in Oeganda en Tanzania heeft gerund, stelt de moralistische en versimpelde kijk van het Westen op het Afrikaanse modernisme ter discussie. In dit rijk geïllustreerde boek laat hij zien dat het modernisme in Afrika minder theoretisch is als in Europa en Amerika, en een veelvormige en veelkleurige architectuur heeft opgeleverd.

Auteur: Antoni Folkers
368 pagina's
Druk/editie: 1
Afmetingen: 170x32x247 mm
Gewicht: 1072 gr
ISBN 10: 9085066069
ISBN 13: 9789085066064
Uitgever: Sun Uitgeverij
Taal: Nederlands
Verschenen: april 2010

Prijs: € 42,50
Bestel nu! klik hier.

In Het torenuur beschrijft Antoni Folkers zijn ervaringen als architect in Afrika. Hij stelt het moralistische, versimpelde modernisme ter discussie, dat is vastgelopen in de Afrikaanse savanne.

Na zijn studie in Delft vertrok Antoni Folkers, uit nieuwsgierigheid en door idealisme gedreven, in 1984 naar Afrika. Steunend op zijn ervaringen daar plaatst hij de mogelijkheden en beperkingen van het modernisme in een culturele context en verbindt ze met de geschiedenis en ontwikkeling van Afrika.

Het torenuur is, behalve een boeiend verslag van de architectonische activiteiten van de auteur in Afrika, een scherpzinnige documentatie van de ervaringen van een Nederlandse architect in een globaliserende wereld.