Bedrijfsnieuws

Advenso wordt invoerder van Prestyl infraroodverwarming

Advenso wordt de Belgische hoofdverdeler van de infraroodverwarmingssystemen van het Franse Prestyl. Deze infraroodverwarming vormt de oplossing voor renovaties en verbouwingen waarbij een uitbreiding of vernieuwing van de bestaande verwarmingsinstallatie nodig is. Het volstaat dit type van verwarming, die werkt op elektriciteit, aan te sluiten op het net. Geen enkele andere technische ingreep is nodig om te functioneren. Door de infraroodwerking verbruikt de verwarming op elektriciteit 30% minder dan de klassieke verwarmingstoestellen. Bovendien is ze onderhoudsvriendelijk. Door het stijlvolle design past ze in ieder eigentijds interieur.

Het zonnetje in huis

De werking van infraroodverwarming is het best te vergelijken met de straling van de zon. De energie beweegt daarbij doorheen de lucht en zet zich vast op het aanwezige meubilair, vloeren en muren. Die geven op hun beurt de warmte af. Dit zorgt voor een aangename, comfortabele warmte en vochtstabiliteit binnenshuis. Omdat deze vorm van verwarming geen luchtverplaatsing of verbranding van stofdeeltjes veroorzaakt, draagt ze bij tot een gezonder woonklimaat. Er is daarbij geen warmteverlies. Dit type verwarming is dan ook 30% zuiniger dan andere bestaande verwarmingssystemen. Een bijkomend voordeel is dat infraroodverwarming geen onderhoud vergt.

Ideaal voor renovatie en portemonnee

Bij de uitbreiding van een bestaande woning of renovatiewerken is de verwarming een grote kostenpost. Vaak is er heel wat breek- en kapwerk nodig om extra leidingen te voorzien. In die situaties is infraroodverwarming een oplossing. Een stopcontact volstaat. Door de optioneel verkrijgbare thermostaat op afstandsbediening is er verder ook geen gedoe met kabels. Bovendien zijn de verwarmingselementen eenvoudig zelf te installeren. Ze kunnen tegen de muur of aan het plafond worden bevestigd. "Infraroodverwarming zorgt niet alleen voor een aangename warmte en een gezonder klimaat in huis, het is ook een goedkope oplossing", zegt Ludovic Vigneron, zaakvoerder van Advenso. "Het vraagt geen onderhoud, het is energie-efficiënt en het is voor de gemiddelde doe-het-zelver een koud kunstje om te installeren. Je kan de verwarmingselementen ook gemakkelijk verplaatsen en het systeem is eenvoudig uit te breiden". Wie zich niet geroepen voelt om zelf te klussen, kan een beroep doen op een erkende Advenso-installateur. "We hebben intussen al een aantal erkende installateurs in België. Zij staan garant voor een professionele en kwalitatieve installatie. Maar we zijn ook nog steeds op zoek naar meer specialisten om ons netwerk verder uit te bouwen”, aldus Vigneron.

Oogstrelend en decoratief designgamma

Het aanbod van Advenso is uitgebreid en bevat verwarmingselementen in zowat alle kleuren. Er zijn elementen, voorzien van een droogrek voor handdoeken en dus perfect voor badkamer en/of keuken. Voor ruimtes met laminaat- en/of tapijtvloeren bestaat er een infraroodvloerverwarming. Door het strakke en moderne design integreert de infraroodverwarming zich naadloos in zowat elk eigentijds interieur. Er zijn zelfs decoratieve verwarmingspanelen te verkrijgen. Ze hebben dezelfde kwalitatieve eigenschappen als standaardpanelen, maar zijn voorzien van een afbeelding en kader. Daardoor zien ze er als een echt schilderij of foto uit. Ludovic Vigneron: "Vandaag is het mogelijk om gepersonaliseerde verwarmingspanelen te laten maken. Je kan je eigen foto's of andere afbeeldingen op het paneel laten zetten. Recent is het gamma uitgebreid met panelen met afbeeldingen van kunstwerken. Zo krijgt iets functioneels als een verwarmingspaneel een extra decoratieve dimensie".