Bedrijfsnieuws

Aantrekkende woningmarkt helpt winst AM omhoog

Projectontwikkelaar AM heeft in het eerste halfjaar een flink hogere nettowinst geboekt. De winst liep op naar 42 miljoen euro, terwijl in de eerste helft van vorig jaar 13 miljoen euro werd verdiend.

De winststijging was te danken aan een groei van de woningmarkt, die zich in het eerste halfjaar beter ontwikkelde dan de Nederlandse economie. AM spreekt van een ,,omvangrijke vraag'' op de woningmarkt. Door de lage hypotheekrente trekt de vraag naar nieuwbouwhuizen aan. Het onderdeel AM Wonen verkocht in het eerste halfjaar 3678 huizen. Dat was voor AM een recordaantal in een halfjaarlijkse periode. AM Wonen is een van de twee belangrijkste divisies van de projectontwikkelaar.

AM Development, dat winkelcentra ontwikkelt, droeg ook bij aan de winstsprong door enkele projecten die in aanbouw zijn. De kantorenmarkt bevindt zich nog altijd in een dip. AM verwacht pas een structurele verbetering op middellange termijn. De omzet van de onderneming uit Nieuwegein ging afgelopen halfjaar omhoog van 483 miljoen euro naar 684 miljoen in de eerste zes maanden van dit jaar. AM handhaaft zijn verwachting dat dit jaar een hogere winst per aandeel wordt behaald dan in 2004, zo meldde de onderneming woensdag bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

Voor toekomstige groei voorziet AM nog steeds financieringsproblemen. Het bestuur zegt aan oplossingen te werken, zonder daarover details te geven. Het eerder aangekondigde onderzoek naar een mogelijke splitsing van de onderneming en een beëindiging van de beursnotering, gaat door. Meer informatie daarover geeft AM niet.
Build for Life