Algemeen

Aantal leden Bouwend Nederland neemt af

Bouwend Nederland is door faillissementen uitgedund. Vorig jaar haakten 103 leden af. Netto is het ledenbestand met 36 aannemers afgenomen.

Woordvoerder Pim Nusselder verklaart dat zes infrabedrijven failliet zijn gegaan. De andere afgehaakte bedrijven zijn bouwbedrijven. Bijna alle bedrijven vallen in de categorie `klein`. Ook in 2011 zullen bedrijven in de bouw en infrastructuur het zwaar krijgen. De werkgelegenheid zal door de economische malaise in de eerste helft van dit jaar verder afnemen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft becijferd dat in 2010 1.063 bouwbedrijven failliet gingen. In die groep bevinden zich 285 eenmanszaken. De cijfers van december 2010 zijn nog niet verwerkt. In 2009 werden er 997 faillissementen uitgesproken.

Bouwend Nederland telt circa 5.000 leden. De helft van de leden heeft een omzet van ten hoogste 2 miljoen euro en slechts 5% van de leden heeft een omzet van minstens 50 miljoen euro. Circa 95% van het ledenbestand behoort tot het midden- en kleinbedrijf.

Gebaseerd op: Cobouw
Build for Life