Bedrijfsnieuws

Aannemer Mourik moet onder kostprijs werken

Aannemer Mourik in Groot-Ammers moet onder de kostprijs inschrijven op projecten. Kees Mourik, bestuursvoorzitter van het familiebedrijf, stelt dat alleen dan kans op werk wordt gemaakt. Hij constateert dat ook andere aannemers tot wel 10% onder de kostprijs inschrijven.

Mourik wil zijn werknemers koste wat kost aan het werk houden. Als er nu waardevolle krachten worden ontslagen dan is het lastig om ze later terug te krijgen. Mourik is een van de tien grootste aannemers van Nederland. De omzet kwam vorig jaar uit op 409 miljoen euro en de winst was 12 miljoen euro. De magere resultaten in de Nederlandse wegenbouw werden vorig jaar gecompenseerd met buitenlandse activiteiten. In Qatar werkt Mourik mee met de oplevering van een gasbehandelingbedrijf in opdracht van Shell. De Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras schakelt Mourik in voor onderhoud en revisie van raffinaderijen.

In Nederland worden ook bodemsaneringsprojecten uitgevoerd, onder meer voor de bestrijdingsmiddelenfabriek Luxan te Elst. Het terrein is overgenomen van Cebeco Groep en wordt na schoonmaak weer doorverkocht.

Gebaseerd op: Het Financieele Dagblad
Build for Life