Architectuur

Aanleg architectonisch surfersdorp begonnen

Nog even en dan kunnen surfers in Scheveningen bij het noordelijk havenhoofd terecht in hun eigen dorp. Dinsdag is begonnen met de bouw van F.A.S.T. (Free Architecture Surf Terrain), een surfersdorp van containers. Het ontwerp voor het dorp is gemaakt door Architectenbureau Stepan Rektorik.

Wethouder Marnix Norder (PvdA, Bouwen & Wonen) plaatste dinsdag de eerste container. De verwachting is dat de surfers binnen ongeveer tien dagen gebruik kunnen maken van F.A.S.T., aldus directeur van Doen Evenementen Roland Verbiest woensdag.

In de omgebouwde containers kunnen de watersportliefhebbers onder meer blijven slapen en internetten. Ook zijn er toiletten en douches. Bovendien wil de organisatie een bunker uit de Tweede Wereldoorlog als podium gebruiken voor kleinschalige evenementen.

Op het terrein kunnen ongeveer honderd surfers terecht. ,,Het is in principe een camping want je kan ook tentjes plaatsen”, zei Verbiest. Het surfersdorp is een tijdelijke voorziening en blijft minstens twee jaar staan.