Algemeen

AZ Groeninge start omgevingsaanleg van ziekenhuiscampus

Het schepencollege verleende een bouwvergunning aan AZ Groeninge voor het uitvoeren van terreinaanleg. Er werd eerder al een openbaar onderzoek gehouden en het dossier kreeg ook een gunstig advies van de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar. Het gaat om wegenis- en omgevingswerken, beplantingen, de aanleg van een bufferbekken en van nutsleidingen. Deze omgevingsaanleg is in functie van de realisatie van de 1ste fase van het nieuwe ziekenhuis dat eind dit jaar de deuren zal openen.

Aan de noordzijde, dit is de kant langs de E17, komt een bufferbekken van 1527 kubieke meter. Tussen dit bufferbekken en de beschermde hoeve Goed te Coucx is groenaanleg voorzien met o.m. fruitbomen die een eenheid vormen met de hoogstamboomgaard van de hoeve. Aan de oostkant naast het Kennedybos wordt de toegang tot de spoedafdeling aangelegd. Langs de Kennedylaan komt het inkomplein met een ruime parking met 56 plaatsen voor personen met een handicap. Daar zijn ook de fietsenstalling en een bushalte voorzien. Langs de westelijke kant tenslotte komt een weg die verbinding maakt met de Marionetten en die later de toegang kan vormen naar het parkeergebouw.

Schepen Wout Maddens: “De realisatie van een parkeergebouw is nu nog niet aan de orde. Dit zit nog in de studiefase en moet ook verder besproken worden met dienst Onroerend Erfgoed. Het is van belang dat de architectuur van het parkeergebouw in harmonie zal zijn met de ziekenhuiscampus zelf en met de omgeving. Op de voorziene plaats zal het ziekenhuis eerst een voorlopige parking aanleggen voor personeel en bezoekers in afwachting dat het parkeergebouw kan worden gerealiseerd.”
Build for Life