Bedrijfsnieuws

ATAB opent eerste eigen kunststoffabriek

ATAB nv, fabrikant van dakdichtingsmembranen, PIR-isolatiematerialen, waterdichtingsproducten en solar systemen, opent haar eerste eigen kunststoffabriek voor de ontwikkeling van TPE en PVC kunststofdakbanen voor het revolutionaire dakbedekkingsconcept Spectraroof. De fabriek heeft een capaciteit van 7 miljoen m² per jaar.

Met de opening van de nieuwe productie-eenheid voor kunststof in Clay Cross UK, kan ATAB nv als enige fabrikant in de sector een totaalgamma van duurzame oplossingen voor het dak aanbieden. Naast de bitumineuze systemen, positioneert het bedrijf zich duidelijk op de markt met een uitgebreid gamma aan kunststofmembranen voor het dak.

Beide productgamma’s hebben specifieke toepassingsgebieden, en hun gebruik wordt bepaald in functie van de eisen van het gebouw en het dak. Kunststofdakbanen worden voornamelijk toegepast bij eenlaagse systemen voor lichtgewicht platte daken. De gemodificeerde bitumineuze dakmembranen ‘polygum’ bieden vooral meerwaarde en zekerheid omwille van de steeds evoluerende bitumentechnologie en zijn bewezen duurzaamheid.

Spectraroof

Spectraroof is een in eigen huis ontwikkeld Roof Engineering Concept voor eenlaagse kunststof dakbedekkingssystemen dat, dankzij de nieuwe fabriek, nu ook volledig in-house geproduceerd wordt. De state-of-the-art machinerie van de nieuwe productie-eenheid produceert de PVC kunststof dakbaan Armourplan en de TPE dakbaan Spectraplan.

De TPE (Thermo Plastische Elastomeer) dakbaan Spectraplan combineert de beste eigenschappen uit de ervaringswerelden van elastomeren en thermoplasten en wordt aldus beschouwd als de meest vooruitstrevende en duurzame kunststoftechnologie op de markt. Het is een milieuvriendelijk product dat zich in de hoogste kwaliteitsniche bevindt. Omwille van zijn fysische eigenschappen, is Spectraplan een uiterst duurzaam en milieuvriendelijk dakdichtingssysteem dat zich bovendien zeer efficiënt laat plaatsen.
Spectraplan is de ideale drager voor de IKO solar PV-modules. De reflectie van de witte dakbaan verhoogt het rendement van de PV-installatie.

De Armourplan PVC (Poly Vinyl Chloride) dakbaan wordt voornamelijk toegepast voor het eenlaags afdichten van industriële daken. De snelle plaatsing en scherpe prijs maken dit product uiterst geschikt voor de volumebouw.
Build for Life