Dossier Batibouw

AEG vindt de keuken opnieuw uit op Batibouw 2017

  BE   16 februari 2017 Bron: AEG
AEG vindt de keuken opnieuw uit op Batibouw 2017
Er zijn duidelijk evenveel manieren van koken als er koks zijn in de wereld. Nochtans hebben veel mensen het gevoel dat ze zich in het kookproces moeten aanpassen aan hun keuken en de apparaten die daarin staan. AEG besloot daar iets aan te doen en lanceert daarom de eerste ‘reactieve’ keuken ter wereld: de nieuwe ‘Mastery Range’. Deze range werpt een frisse blik op alle praktische aspecten, van de mise-en-place tot de afwas. Het past innoverende technologie en een responsief design toe om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Je kunt de Mastery Range in primeur ontdekken op Batibouw 2017 in paleis 11.

Huishoudtoestellen tussen droom en functionaliteit

In de tijd waarin de keuken meer dan ooit het hart van de huiskamer vormt, brengt AEG de Mastery Range op de markt, de wereldpremière van de reactieve keuken. AEG creëert met dit geheel vernieuwende assortiment de beste keukenervaring voor de consument. Van het koelen en bereiden van ingrediënten tot het wassen van de vaat – de AEG Mastery Range herziet naast het design ook de functies van de keukenapparatuur.

Modern design en interactieve technologie

De Mastery Range maakt gebruik van innovatieve technologie en een lineair design voor een gestroomlijnd geheel. Zo speelt de apparatuur in op de consument van nu door middel van een nieuw gebruiksvriendelijk interface voor eenvoudige bediening. De Mastery Range  bestaat daarnaast uit verschillende uitvoeringen en zo is er voor ieder wat wils; de Horizon Line, de Frame Line en de Black Line. 

“De keuken is de laatste 20 jaar veranderd. Het was vroeger een kamer achter in het huis, nu staat de keuken juist centraal – het is een sociale ontmoetingsplaats om met vrienden en familie samen te komen. Gebruikers willen nu dan ook dat de apparatuur naadloos in hun interieur past””, vertelt Simon Bradford, hoofd van de afdeling Design van AEG.

Bijzondere innovatie: de ComfortLift vaatwas

Het neusje van de zalm in functionele innovatie: de ComfortLift is de eerste vaatwas ter wereld waar de gebruiker de onderste mand omhoog kan laten komen zodat de mand binnen handbereik is, op een aangepaste werkhoogte. De vaatwas laden of leegmaken verloopt zo veel gemakkelijker en ergonomischer.

Verder zijn er binnen het gamma nog heel wat andere huishoudtoestellen beschikbaar, die allemaal voldoen aan de behoeften van de gebruikers: de “Senscook”-oven, met voedingssensor en intuïtieve interface, de “Hob2Hood” waarvan de kap in verbinding staat met de kookplaat, de “Customflex”-koelkast waar de gebruiker de inrichting naar eigen wens kan aanpassen, of ook de “ProSource”-kraan die onmiddellijk kokend water levert.

Je vindt AEG op Batibouw 2017 in Palais 11, Stand 406

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo