Keukens

AEG brengt met SenseCook een draadloze voedselsensor zonder batterij

AEG brengt met SenseCook een draadloze voedselsensor zonder batterij
Het nieuwe gamma inductieplaten AEG SenseCook biedt een optimale ondersteuning voor perfecte culinaire resultaten thuis. Dankzij een precieze controle van de temperatuur tot op de graad is de kookplaat SensePro – geïntegreerd in het inductiegamma SenseCook – de ultieme keukenassistent

SensePro hob – precieze controle van de temperatuur tot op de graad

Een wereldpremière: de nieuwste inductieplaat van het merk AEG is uitgerust met een voedselsensor zonder draad en zonder batterij. Het is vandaag de enige kookplaat die de temperatuur in het hart van de voedingswaren meet tot op de graad. Dit garandeert perfecte resultaten, ongeacht de gebruikte kooktechniek: van de kooktijd van de aardappelen in het water tot de cuisson van het vlees (bleue, saignante of à point) en zelfs het vacuüm koken. Eens het gewenste resultaat bereikt zal de kookplaat zichzelf uitschakelen. Ze garandeert goede resultaten, keer op keer.

“Professionele chefs gebruiken regelmatig sensoren om te weten wanneer de voedingsmiddelen de juiste temperatuur hebben bereikt”, zo vertelt Jelena Radic, productverantwoordelijke Marketing bij AEG. “Dankzij de kookplaat AEG SensePro is het nu mogelijk om thuis deze professionele kwaliteit te behalen. Onze baanbrekende sensortechnologie biedt de nodige ondersteuning om perfect te koken. De echte revolutie is echter de mogelijkheid om op deze plaat vacuüm te koken. AEG was al een pionier wat het vacuüm koken in de oven betreft, en voortaan maakt het merk deze ervaring ook mogelijk op de kookplaat."


Functie SenseFry

Dankzij de SenseFry functie hoeft u niet langer te raden of de cuisson goed is. Het volstaat het voedingsmiddel en het gewenste resultaat te selecteren. De technologie van de plaat zal dan een uniforme warmte in stand houden onder het oppervlak van de kookpot om zo tot de beste resultaten te komen. Ook de instellingen moeten tijdens het proces niet meer worden aangepast. Deze plaat garandeert gerechten die precies gegaard zijn zoals het moet.

Functie SenseBoil

De functie SenseBoil detecteert wanneer het water binnen de pot het kookpunt bereikt en past de temperatuurinstellingen automatisch aan door de opstijgende belletjes te beperken tot een gecontroleerd gepruttel. Ten slotte controleert de functie Hob2Hood automatisch de dampkap en de lichtjes van de kookplaat.

AEG SenseCook

Ook interessant