Nieuwbouw

75.000 bezoekers voor Open Wervendag

Open Wervendag lokte dit jaar niet minder dan 75.000 bezoekers. De 7de editie van Open Wervendag heeft het grote publiek meer dan ooit kunnen boeien. Daarmee is één van de hoofdredenen van de Confederatie Bouw bereikt, namelijk het grote publiek op een positieve manier te laten kennismaken met de bouw dankzij indrukwekkende en verrassende werven. Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw, is dan ook bijzonder verheugd over de hoge opkomst en de bijzondere interesse van de bezoekers voor de bouw.

Deze editie van de Open Wervendag bevestigt en accentueert ook de trends van de voorbije jaren, met name aandacht voor water- en infrastructuurwerken, alternatieve energievoorzieningen, woonzorg, cultuur, erfgoed, energiezuinig wonen en duurzaam bouwen met een optimale combinatie van wonen, werken, winkelen en ontspanning. Bezoekers hebben dit van dichtbij kunnen meemaken en de bouw van binnenuit beleven. Er was weer voor elk wat wils.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw “Vandaag heeft de bouw opnieuw zijn maatschappelijke relevantie bewezen. Niet alleen ons kunnen, onze knowhow is belangrijk op Open Wervendag, maar ook de toekomstgerichtheid en het innovatieve karakter van onze sector. Met het gebruik van duurzame materialen en de realisatie van steeds meer energiezuinige projecten bewijzen we dag in dag uit een partner te zijn die meedenkt en meewerkt aan de uitbouw van de samenleving van morgen.”

De bouw is en blijft ook een bloeiende sector waar nog steeds nieuwe medewerkers welkom zijn. Van arbeiders tot ingenieurs, van werfleiders tot calculators en zowel voor mannen als vrouwen, de bouw blijft aanwerven!

Ook interessant