Nieuwbouw

5de editie Open Wervendag lokt ruim 80.000 bezoekers

De 5de editie van Open Wervendag kon vandaag rekenen op meer dan 80.000 belangstellenden. Op deze jubileumeditie konden de bezoekers een keuze maken uit een ruim aanbod van maar liefst 150 werven die vandaag uitzonderlijk en éénmalig toegankelijk voor het grote publiek.
Vooral de grote infrastructuurwerken kregen heel wat belangstellenden op over de vloer. Naast de grote en imposante bouwwerken konden de bezoekers ook kennis maken met enkele pareltjes van bouwkundig vernuft, zoals de restauraties van een oude kerk in Leffinge en een historisch hotelpand in Gent, of de nieuwe technieken op het vlak van isolatie ontdekken die op verschillende werven werden gedemonstreerd. Opvallend in Vlaanderen was het groot aantal werven van zorginstellingen die de nieuwste woonconcepten voor ouderen toonden.

Met de Open Wervendag wil de Confederatie Bouw de bouw in al zijn facetten tonen, de bezoeker verrassen met de minder bekende kanten van een dynamische en innovatieve sector. De Confederatie Bouw hoopt tevens dat een initiatief als Open Wervendag een aanzet voor jongeren kan zijn om een positieve keuze te maken voor een opleiding of job in de bouw. De bouwsector is jaarlijks immers op zoek naar 20.000 nieuwe werkkrachten.

Ook interessant