Algemeen

58 RIBA Awards maken longlist Stirling Award 2002

Elk jaar in juni worden de RIBA Awards bekend gemaakt. Dit jaar zijn het er 58 geworden, verspreid over heel Engeland en met een groep werk van Britse architecten in de overige landen van Europa. Op 12 oktober wordt de winnaar van de [tevens met 20.000 pond gedoteerde] Stirling Prize 2002 uit deze groep gebouwen gekozen. Onderstaand maakten we een kleine keuze uit de grote groep gelauwerde werken:

Linksboven de Bandstand in Bexhill on sea, Sussex van Niall McLaughlin Architects - middenboven het hoofdkantoor van Braun in Melsungen, Duitsland van Michael Wilford and Partners - rechtsboven de Millennium Bridge in Gateshead van Wilkinson Eyre Architects



Linksmidden het Secret Hills Discovery Centre in Craven Arms van Niall Philips Architects - geheel midden een van de nieuwe hallen van de Frankfurter Messe, Duitsland van Nicholas Grimshaw and Partners - linksonder het Science Centre aan de Pacific Quay in Glasgow, Schotland van Building Design Partnership [ze wonnen drie Awards!] - rechtsonder Lloyd's Register of Shipping aan Fenchchurchstreet in Londen van Richard Rogers Partnership.
Build for Life