Verbouwen

57 miljoen euro voor Koningin Elisabethzaal

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois heeft een subsidie van 57,2 miljoen euro toegekend aan de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA) voor de renovatie van de Koningin Elisabethzaal.
De Elisabethzaal is een onderdeel van het zalencomplex van de Antwerpse Zoo. De zaal wordt vooral gebruikt voor concerten en congressen heeft en een capaciteit van ongeveer 2.000 bezoekers.

De KMDA zal de Elisabethzaal met het geld grondig renoveren, om de akoestiek en publieksbeleving van de zaal op een internationaal niveau te brengen. "In de vernieuwde Elisabethzaal zullen traditie en moderne techniek hand in hand gaan", klinkt het.

Na de renovatie van het zalencomplex zal het orkest De Filharmonie in residentie komen in de Koningin Elisabethzaal en er zijn administratieve en artistieke zetel vestigen. Dit houdt in dat de Filharmonie regelmatig zal optreden en er ook zal repeteren.

Naarmate de werkzaamheden vorderen, zal een subsidiebedrag van 57,2 miljoen euro in schijven uitbetaald worden in de loop van de volgende jaren. De KMDA blijft het beheer en de exploitatie op zich nemen van zowel de Elisabethzaal als de aanpalende zalen.

Ook interessant