Keukens

5 x groene keuken

5 x groene keuken
Voor de keuken kies je al snel een veilige kleur zoals (gebroken) wit, grijs en natureltinten. Kijk maar eens rond bij familie en vrienden. Jammer, want kleur kan heel veel doen voor een keuken. Het geeft net dat beetje extra sfeer en gezelligheid. Maar welke kleur moet je dan kiezen? Tja, dat is heel persoonlijk. Daarom geven wij jou een beetje kleurinspiratie. Deze keer kiezen wij voor de groene keuken. Waarom groen? Omdat groen een rustgevende kleur is, omdat groen heel veel nuances kent en omdat groen doet denken aan de natuur, aan verse groenten en frisse appels.

1. Groene keuken fronten

Als je kiest voor groen in de keuken en een beetje lef hebt, kies je voor groene fronten. Zoals gezegd zijn er heel veel tinten groen, dus je kunt voor een heftige, harde kleur groen kiezen of voor een wat zachtere en frisse tint. Hoe dan ook, kies zorgvuldig en weloverwogen, want je keuken gaat gemiddeld twintig jaar mee!

2. Groene keuken met accentkleur

Vind je groen wel mooi, maar mag het iets subtieler? Met groen als accentkleur is ook heel veel mogelijk. Een groene plank aan de wand, groene greeplijsten of dat ene kastje in zachtgroen zorgen net voor dat beetje kleur om je keuken een frisse uitstraling te geven.

Groene keuken met accentkleur

3. Groen keukenblad

Waar je misschien minder snel aan denkt, maar wat zeker een overweging waard is, is een groen keukenblad. Keukenbladen zijn in heel veel materialen verkrijgbaar en in nog veel meer kleuren. Kies voor een composiet voor een stevige groene kleur of voor glas met een mooie groene gloed. En vind je het hele werkblad in groen een beetje heftig, dan is een groene opbouw als bar een optie.

Groen keukenblad

4. Keukenachterwand in groen

Een keukenachterwand is een zeer in het oog springend onderdeel in de keuken. Zeker als je kiest voor een opvallende kleur als groen. Er zijn groene tegeltjes in allerlei tinten en formaten, maar ook een groene glasplaat is mogelijk. Of je verft de achterwand groen. Kies dan wel voor verfsoort die je makkelijk schoon kunt maken.

Keukenachterwand in groen

5. Groene keuken kruiden in je lade

Verse kruiden zijn een must in de keuken van een ware foodie. Maar je moet er wel plaats voor hebben. Enkele studenten Industrieel Productontwerpen (IPO) uit Kortrijk in België gingen in zee met meubelbeslagexpert Blum. Samen ontwikkelden zij SKOF: een low-tech keukenlade waarin je kruiden en groenten kunt kweken.

Een kruidentuin binnenshuis is niet altijd even gemakkelijk gezegd als gedaan. De basilicum staat er wel eens treurig bij en ook de sla verpietert in menig huis. In de transparante keukenlade SKOF, waarin een kweekbak is verwerkt, krijgen je kruiden en groenten genoeg licht en warmte om te groeien.

Groene  keuken kruiden in je lade

Ook interessant